Arne Dahl

Foto: 
Sara Arnald

Arne Dahl (SE) SE

Arne Dahl er et pseudonym for litteraturkritiker, tidsskriftredaktør og forfatter Jan Arnald, der midt i 90’erne byttede rundt på bogstaverne i sit efternavn og under pseudonym begyndte at skrive den anmelderroste og prisbelønnede spændingsserie om Rigskriminalpolitiets specialenhed for voldskriminalitet, bedre kendt som ”A-gruppen”.
Målet med serien var at skrive vedkommende og spændende krimier, der havde litterær kvalitet og samtidig portrætterede Sverige og beskrev de forandringer, landet gennemgik. Romanerne om A-gruppen er lavet som tv-serie og er blevet vist i over 40 lande.
I 2011 introducerede Arne Dahl ”Opcop”, som tager udgangspunkt i Europa. Seriens første bog, ”Hviskeleg”, blev kåret som Årets Bedste Svenske Krimi 2011. I ”Skyggezone”, som er første del af den seneste serie ”Berger & Blom” ses Arne Dahls udvikling imod en mere psykologisk thrillerform. ”Skyggezone” udkom i 2016, og i 2017 er nummer to ”Indland” udkommet på svensk. En svensk kritiker skrev ”Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre än så här!”
Jan Arnald er født i 1963 og er doktor i litteraturvidenskab. Han debuterede på svensk med ”Chiosmassakern” i 1990. Siden har han under eget navn skrevet blandt andet ”Maria og Artur”, som er en biografisk roman om forfatterparret Artur Lundkvist og Maria Wine, der vakte opsigt med blandt andet deres frie kærlighedsforhold i1900-tallet.

Arne Dahl bogtip

Maria og Artur - en 1900-talsromanModtryk, 2007

Beretninger fra et åbent ægtesskab

Jan Arnald, bedre kendt under pseudonymet, Arne Dahl, har skrevet en interessant, fængende og lærerig biografisk roman om forfatterparret Artur Lundkvist og Maria Wine.

Weiterlesen
SkyggezoneModtryk, 2016

Arne Dahl er i topform

Den svenske forfatter Arne Dahl har skrevet »Skyggezone«, som er en klassisk politiroman med kriminalassistent Berger som omdrejningspunkt. Berger er en antihelt, hvis privatliv ikke fungerer.

Weiterlesen

Treffe Arne Dahl

Donnerstag
5Oktober
Donnerstag 05. Oktober 2017
Freitag
6Oktober
Freitag 06. Oktober 2017
Samstag
7Oktober
Samstag 07. Oktober 2017