Om festivalen

»OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet« er grænseregionens litteraturevent, hvor nordiske forfattere besøger biblioteker og skoler på begge sider af den dansk-tyske grænse.

Årets forfattere

Fra Danmark deltager forfatterne Lotte Kaa Andersen og Benjamin Koppel samt pianisten Katrine Gislinge. Finland er repræsenteret af Rosa Liksom og Sverige af Kristina Sandberg.

Udover forfatterne som skriver for voksne, kommer »Sallys fædre«, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, som er ophavsmænd til de meget populære billedbøger om Sally og hendes far. Programhæftet giver dig information og baggrundsviden om alle gæster.

Helt sin egen

»OrdFraNord« er helt sin egen. Vi er en lille litteraturfestival, men med store navne. Hos os kommer du tæt på forfatterne, får inspiration til ny læsning og mulighed for at komme i direkte kontakt og snak med kunstnerne – alt sammen i uformelle og afslappede rammer. »OrdFraNord« står for det umiddelbare møde, for åbenhed og respekt, nysgerrighed og interesse for dansk og nordisk litteratur.
Under litteraturfesten bor forfatterne i Flensborg, men turnerer rundt i hele regionen for at møde dig og mange andre interesserede i grænselandet. På Flensborg Bibliotek vises samtidig en kunstudstilling arrangeret af Sydslesvigs danske Kunstforening. 

I år har vi for første gang »BordFraNord«, som er en dag om nordisk mad med smagsprøver.

Til alle deltagere og gæster i OrdFraNord 2022

VELKOMMEN … og rigtig god fornøjelse!

Lene Lund
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

 

»OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet« er støttet af Rislum Fonden.