Fornemmelser for årstider i Skandinavien

Musikalsk foredrag ved Mette Kathrine Jensen Stærk om traditioner, som Sankt Hans, majstangen og fastelavn. Men også om Allehelgen, Vølvens Spådom, vikinger og årstidens sange. 

”Traditioner året rundt hjælper os med at forstå årstiderne. Det samme gælder sange og salmer. Men en sang er kun en sang, når den bliver sunget – så det skal vi også,” siger Mette Kathrine.

Musik har altid rejst uden pas, så derfor er der meget fællesnordisk - og også europæisk - folkemusik, som Mette Kathrine vil spille på sin harmonika.

Vær med til en munter, nærværende og musikalsk time i selskab med Mette Kathrine.

Om Mette Kathrine

Mette Kathrine Jensen Stærk (1980) er fortæller, udnævnt rigsspillemand og komponist. Hun har spillet harmonika siden barnsben, hvor valget stod mellem at øve sig 20 minutter om dagen ellers vaske op. Mette Kathrine er vokset op i folkemusikmiljøet og uddannet på folkemusiklinjen på Det fynske Musikkonservatorium. Hun har forsket i musikkens traditioner og gør det stadig. Med forståelsen for den danske traditionsmusik, skaber hun nye kompositioner med tråde til fortiden. Mette Kathrine spiller i visetrioen Zenobia og i spillemandsduoen Jensen & Bugge og har rejst hele verden rundt med folkemusikken. 

Mette Kathrine er med på en lang række udgivelser bl.a. med Zenobia og Jensen & Bugge og sin helt egen ”Øjeblikke”.
I 2006 modtog hun en Danish Music Award for sin udgivelse med duoen Kvasir, i 2013 en Danish Music Award ærespris i traditionsmusik og i 2016 en nominering til en YAMaward for verdens bedste børnekoncert og blev nummer to i publikumsprisen.

FREDAG, 20. SEPTEMBER 2019 - KL. 17:00
Litteratur & musik. Sammen med Dorthe Nors og Jón Kalman Stefánsson. 
Tilmelding senest 18.09.2019 a.h.t. spisning.

Flensborg Bibliotek | Entré: € 15,- inkl. forfattermøde & suppe

LÆS MERE HER